Muzica joacă un rol important în activităţile noastre zilnice. Ea poate stârni amintiri şi poate rezona puternic cu sentimentele noastre. Ea ne ajută să ne exprimăm şi să comunicăm cu alţii. De multe ori nici nu realizăm cât de mult suntem influenţaţi de muzică. Dar studiile arată că muzica e bună pentru creierul nostru, e minunată pentru corpul nostru, ne face să ne mişcăm şi ne dă o stare de bine. Oricine poate folosi puterea muzicii ascultându-o pur şi simplu, cântând la un instrument sau vocal.
În 15 noiembrie, cu ocazia Zilei Europene a Terapiei prin Muzică, Fundaţia de Abilitare „Speranţa”, a marcat importanţa muzicoterapiei în lucrul cu copii cu dizabilităţi. Tema de anul acesta a fost „Sunetele schimbării”. Terapia prin muzică schimbă oamenii prin utilizarea sunetului, a ritmului şi a melodiei, emise de vocea noastră sau de corpul nostru cu ajutorul instrumentelor muzicale.
În Europa, peste 5000 de terapeuţi prin muzică certificaţi lucrează în spitale, şcoli, centre de plasament sau în practica privată. Ei oferă servicii de muzicoterapie copiilor cu întârzieri în dezvoltare, autism sau tulburari comportamentale, adulţilor cu depresie, traume sau anxietate, sau persoanelor în vârstă afectate de Parkinson sau demenţă.
Află mai multe despre această temă accesând www.musictherapyday.com sau pe pagina de Facebook Terapie Prin Muzica.